zaterdag 31 juli 2010

Catrice blush... kapot?

Toen ik foto’s had gemaakt voor project 10 pan wou ik al mijn 10 pan spulletjes in mijn vensterbank leggen zodat ik niet zou vergeten dat ik alleen die spulletjes mocht gebruiken. Op de foto links zie je goed dat ik de pan al onwijs had geraakt. Maar toen gebeurde het. Ik had mijn arm niet onder controle en stootte zo de blush van mijn anderhalve meter hoge vensterbank af. Ik hoorde dat het flink mis was. Ik hoorde de blush zachtjes roepen: ‘help me, help me, ik ben kapot.’

Ik durfde haast niet te kijken maar omdat ik het gejammer van de blush zo vreselijk vond om aan te horen keek ik met veel pijn in het hart toch even naar beneden. Daar lag het dan. Een zielig hoopje roze poeder verspreid over de vloer. Ik knielde neer naast alle brokjes en bleef even beteuterd kijken.

Na het hele avontuur verwerkt te hebben bedacht ik me dat het misschien slim was om de brokjes blush op te pakken. Ik pakte heel voorzichtig, met een papiertje, alle brokjes van de grond. Gelukkig had ik net gestofzuigd dus zaten er geen stofjes tussen.

Ik hoorde mijn blush bijna gillen: ‘GEEF MIJ ALCOHOL!’ Nee, mijn blush was geen alcoholist, maar mijn blush wou graag opnieuw gepressed worden.

Ik maakte van mijn blush met een mesje een poeder met zo min mogelijk brokjes. Ik pakte mijn flesje alcohol van 96% erbij en droop het langzaam bij de poeder. Ik mengde alles met een klein lepeltje en zorgde dat ik een beker en een papieren doekje in de aanslag had. Ik legde het papieren doekje over de blush heen en ging met de beker langzaam op de blush duwen.

Na een tijdje te hebben geduwd en de oogschaduw dus weer gepressed te hebben, was het tijd om de blush even te laten drogen. Toen de blush eenmaal gedroogd was, was ‘ie weer klaar voor gebruik en dus weer klaar om mee te doen aan project 10 pan.

Als jullie willen komt er nog een uitgebreider artikel over hoe je losse oogschaduw of een andere poeder weer vast kunt krijgen met behulp van alcohol. Laten jullie dat even weten in de comments? En Zondag komt er weer een project 10 pan update online.

1 opmerking: