woensdag 18 augustus 2010

3 tips om je huid een handje te helpen

Je huid helpen? Ja, dat kan. Je kunt je huid helpen in conditie te blijven of weer te worden. Als je een huid met acne hebt verricht dit natuurlijk geen wonderen, maar het helpt je huid wel weer te herstellen of, als je al een gave huid hebt, je huid in goede conditie te houden. Het zijn een paar simpele tips die ook niet moeilijk zijn om toe te passen dus als jij je huid te vriend wilt houden moet je zeker even verder lezen!

1. Reinigen, reinigen, reinigen…Iedere avond voor je naar bed gaat, en iedere ochtend als je net je bed uit komt moet je je gezicht wassen. Je kunt dat doen met een facewash, een reinigingsmelk en zelfs met gewoon water als je dat wilt. Overdag komt je huid met veel vuil in aanraking. Denk daarbij aan uitlaatgassen, sigarettenrook, enzovoorts. Dat moet je ’s avonds van je huid af halen om je poriën niet te laten verstoppen. ’s Nachts doet je huid veel moeite om zich te herstellen om de volgende dag weer te stralen en dat zorgt er weer voor dat je huid ’s ochtends weer vies is omdat al het vuil naar het oppervlak is gebracht. Dat moet je ook weer van je gezicht af halen om je poriën niet te laten verstoppen en dan begint de dag van sigarettenrook en uitlaatgassen weer opnieuw.

2. Een stralende huid komt van binnenuit
Vinden jullie dat geen pakkende slogan? Het is wel heel serieus, want uiteindelijk komt alles van binnenuit. Als je niet gezond eet en genoeg drinkt zal je dat merken aan je huid. Eet vooral genoeg fruit! Probeer echt aan je 2 stuks fruit per dag te komen. Vitamines helpen je huid om sterk te blijven en de vitamines zorgen er ook voor dat je acne van binnenuit word bestreden. Als je water drinkt spoelt je lichaam door en neemt het dus alle afvalstoffen mee naar beneden tot het er weer uit komt. Als je te weinig vocht binnenkrijgt word je huid droog (kleine rimpeltjes e.d.) en als je genoeg water drinkt zal je zien dat je huid straalt en er gezond uit ziet. Drink het liefste anderhalve liter tot 2 liter vocht per dag.

3. Slapen op je rug
Ik weet dat deze tip voor veel mensen best moeilijk zal zijn omdat ze altijd op hun buik of zij slapen, maar probeer eens op je rug te slapen. Mij is het uiteindelijk ook gelukt om goed in slaap te komen terwijl ik op m’n rug lag. Als je op je rug ligt, zijn je haren uit je gezicht. Gedurende de dag komt er veel viezigheid op je haar (uitlaatgassen, sigarettenrook..) en dat blijft ook op je haar liggen. Als dan ’s nachts je haar in je gezicht hangt, word je huid alsnog vies. Ook is je kussensloop vies doordat je haar telkens over je kussensloop gaat. Stel je eens voor hoeveel viezigheid je op je gezicht smeert als je lekker op je zij over je kussen ligt te rollen… Omdat je kussensloop dus ook vies is, is het handig om minstens iedere week je kussensloop te verschonen. Als je je kussen omdraait of als je de sloop binnenstebuiten doet en hem dan weer een keer omdraait, heb je al 4 dagen een schoon kussen.

Dit waren een paar korte tips en natuurlijk zijn er nog veel meer tips en misschien komen die ook nog wel een keer in een apart artikel. Al deze tips zijn (volgens mij) makkelijk toe te passen. Het reinigen zou je eigenlijk gewoon in je routine mee moeten nemen, het gezond eten (vooral genoeg fruit. Vitamientjes!) hoor je gewoon iedere dag te doen en het slapen op je rug… tja, daar moet je gewoon echt even voor gaan liggen. (Snap je ‘m? Liggen? Oke, niet grappig.) Dwing jezelf om op je rug te slapen en uiteindelijk val je vanzelf in slaap.
Wat doen jullie om je huid in gezonde conditie te houden?