woensdag 15 september 2010

How to: bronzer

Het weer op het moment werkt nou niet echt mee om nog even fijn na te zomeren. Op den duur word het kleurtje dat je op je gezicht hebt gekweekt lichter. In de winter willen we er nog wel een beetje sunkissed uit zien, en 1 van de beste en makkelijkste manieren om dat te doen is door bronzer te gebruiken. Wil je weten hoe je bronzer moet gebruiken? Lees dan vooral verder!

Allereerst is het belangrijk dat je de goede kleur bronzer kiest. Je moet natuurlijk naar je eigen voorkeur uitgaan, maar er zijn wel wat grove richtlijnen die je zouden kunnen helpen met het kiezen van een goede kleur. Over het algemeen staan bronzers met een rozige ondertoon erg mooi bij blonde haren, en bronzers met een oranjeachtige ondertoon erg mooi bij brunettes. Natuurlijk moet je zelf een kleur kiezen die je mooi bij jezelf vind passen, maar pas wel op dat je geen worteltjeskleur krijgt (behalve als je dat wilt natuurlijk).

Bronzer breng je aan met een grote poederkwast of met een stipplingbrush, omdat je anders het risico loopt op strepen. Je wilt je gezicht zo natuurlijk mogelijk een kleurtje geven, en dat doe je door de kleur mooi in je huid te blenden.

Je brengt bronzer aan op de welbekende ‘3’ in je gezicht. De 3 loopt van je voorhoofd naar je jukbeenderen en dan weer via je kaaklijn naar beneden. Als je dat figuur maakt krijg je het meest natuurlijke resultaat. Je zou bronzer ook kunnen gebruiken als blush. Dit geeft ook op een mooie manier een warme gloed aan je gezicht.

Dan heb je nog de keuze uit een matte en een bronzer met shimmers. Een matte bronzer zou je ook over je hele gezicht kunnen gebruiken. Bij een bronzer met shimmers heb je het probleem dat je eruit kunt gaan zien als een wandelende discobal. Een shimmer bronzer kun je het beste gebruiken op de ‘3 manier’ die ik hierboven besprak.

Als je toch teveel bronzer aan hebt gebracht, kun je het effect altijd verminderen door even met een tissue of een wattenschijfje over je bronzer heen te gaan. Ook kun je de bronzer gewoon nog beter in je huid blenden door er vaker overheen te gaan met je kwast.

Ik hoop dat jullie wat aan dat artikel hadden :D Vinden jullie dit soort artikelen leuk? Moeten er meer van dit soort artikelen komen of hebben jullie liever ander soort artikelen?

bron plaatje