vrijdag 4 maart 2011

Wat doen shampoo en conditioner?

Iedereen gebruikt shampoo om zijn haren te wassen. Als je haren vuil zijn maakt shampoo ze schoon. Maar hoe shampoo dat doet? Dat weten maar weinig mensen. En waarom je conditioner moet gebruiken na afloop weten ook niet veel mensen. Conditioner maakt je haar zacht en glanzend. Maar weet je ook hoe een conditioner dat doet? Benieuwd naar het antwoord op deze vragen? Lees dan snel verder!

Je haar is opgebouwd uit allemaal haarschubben en als die haarschubben beschadigt zijn heb je beschadigd haar. Er zijn verschillende manieren hoe je aan beschadigd haar kunt komen. Eén van die manieren is het verkeerd gebruiken van shampoo en conditioner.


Erg beschadigd haar. Zie je hoe de haarschubben open staan?

Shampoo is een product dat je haren schoonmaakt. Dit doet de shampoo door de haarschubben te openen en dan het vuil weg te spoelen. Na gebruik van shampoo staan je haarschubben dus open. Omdat de haarschubben dan open staan is je haar erg kwetsbaar. Je moet die haarschubben weer zien te sluiten en dit doe je met conditioner.Shampoo opent je haarschubben en conditioner sluit ze weer af. Dit is ook de reden waarom conditioner zo belangrijk is! Als je geen conditioner gebruikt blijven je haarschubben open staan en is je haar erg kwetsbaar en heb je dus een grotere kans beschadigd haar te krijgen. Als je beschadigd haar hebt is je haar onder andere moeilijk doorkambaar en dit wilt natuurlijk niemand.

Mensen zien conditioner vaak als een product dat je haren zacht maakt en je haren laat glanzen maar conditioner heeft dus ook een erg belangrijke werking. Je haar word zo zacht en glanzend omdat je je haarschubben weer sluit. Dan staan al je haarschubben weer één kant op en daardoor wordt je haar zacht, glad en glanzend.

Om deze reden gebruik ik al-tijd shampoo en conditioner. Als ik geen conditioner gebruik wordt mijn haar erg pluizig en moeilijk doorkambaar. Dit heb ik liever niet dus is het een soort gewoonte geworden om na het wassen van mijn haar met shampoo een klodder conditioner in mijn haren te doen.

Gebruiken jullie na het wassen van je haar met shampoo een conditioner?

bron, bron