vrijdag 8 april 2011

Sanex Zero% zorgt voor schoon water in Gambia

Toen wij een mail kregen over deze campagne vonden wij het zo’n goede campagne, dat we vonden dat we hem moesten plaatsen.
Utrecht, 22 maart 2011 – Op 11 april a.s. start Sanex Zero% de campagne: Met Sanex Zero% zorg jij voor schoon water hier én in Gambia.

Sanex Zero% zet zich in voor schoon water. De biologisch afbreekbare douchegel Sanex Zero% vermindert niet alleen de chemische ingrediënten op je huid maar ook in het afvalwater. Zo houdt Sanex Zero% het water zo schoon mogelijk waardoor het beter is voor het milieu. Samen met de non-profitorganisatie FairWater zorgt Sanex Zero% nu ook voor schoon water in Gambia. Voor élke verkochte fles Sanex Zero% heeft 1 persoon in Gambia 1 maand lang schoon water!


FairWater
Om mensen de beschikking over dit schoon water te geven, plaatst Sanex waterpompen i.s.m. de Nederlandse non-profitorganisatie FairWater. FairWater installeert in samenwerking met lokale partners in Afrika de duurzame FairWater BluePump. BluePumps zijn in Nederland ontwikkeld, gaan erg lang mee en zijn onderhouds- en gebruiksvriendelijk. BluePumps worden onder andere gebruikt door Oxfam, UNICEF, UNDP’S Millennium Villages en JointhePipe. De BluePumps worden voornamelijk geplaatst ter vervanging van kapotte handpompen. In Afrika zijn er ongeveer 350.000 handpompen geïnstalleerd, waarvan er nu naar schatting zo’n 150.000 onbruikbaar zijn. Werk aan de winkel dus!

Minder chemische ingrediënten
Waar reguliere douchegels vaak uit zo’n twintig of meer ingrediënten bestaan, bevat de Sanex Zero% douchelijn slechts elf bestanddelen. Zo bevat de douchegel geen kleurstoffen en de conserveringsmiddelen parabenen en phenoxyethanol, maar wel milde reinigende bestanddelen en een subtiel hypoallergeen parfum. Je huid komt niet in contact met overbodige chemische ingrediënten, alleen met bestanddelen die de huid echt nodig heeft om gezond en gehydrateerd te blijven.Europees Ecolabel
Sanex Zero% voldoet aan strikte eisen voor biologische afbreekbaarheid en heeft een minimale impact op het aquatisch ecosysteem. De Sanex Zero% lijn is dan ook als eerste A-merk douchegel beloond met het Europees Ecolabel. Naast de douchegel zelf is ook de verpakking milieuvriendelijker. Bovendien is voor Sanex Zero% is ook een navulverpakking verkrijgbaar, die 73 procent minder plastic bevat dan een standaard fles. Vul je bestaande fles Sanex Zero% na en verminder de hoeveelheid afval die je weggooit.

Over Sanex
De missie van Sanex is iedereen te ondersteunen in het hebben van een gezonde huid, elke dag opnieuw. Het assortiment bestaat uit een range doucheproducten, deodorants, shampoos en scheerproducten die preventief werken om de huid gezond te houden. Sanex bevat het unieke Dermo Active 3 complex dat de huid helpt gezond te blijven. 3 Elementen zijn daarbij essentieel; hydratatie, bescherming en pH balans. Sanex werkt bij de ontwikkeling van haar producten intensief samen met een groep dermatologen om er zeker van te zijn dat de beste professionals meedenken bij de formulering van de nieuwste producten. Zo was Sanex ooit het eerste merk met een zeepvrije douchegel en een alcoholvrije deodorant. De laatste innovaties van Sanex zijn vooral gericht op het minimaliseren van het aantal chemische ingrediënten.

Feiten en Cijfers
• Het kopen van 1 fles Sanex Zero% staat voor 1 maand schoon water
voor 1 persoon.
• 30.000 flessen zijn dus 30.000 maanden schoon water voor 1 persoon.
• 30.000 maanden schoon water voor 1 persoon = 10 jaar schoon water voor 250 mensen.
• 1 waterpomp wordt minimaal door 250 mensen minimaal 10 jaar lang gebruikt.
• Bij elke 30.000 flessen plaatst Sanex 1 waterpomp die minimaal
250 mensen minimaal 10 jaar lang kunnen gebruiken.
• Met het kopen van 1 fles is je persoonlijke bijdrage dat 1 persoon
een maand lang schoon water heeft.