zondag 15 mei 2011

Puffsponzen

Een cadeauverpakking met een leuke douchegel, een bodylotion en… een geval. Erg leuk om te krijgen, zo’n cadeauverpakking, maar wat moet je nu doen met dat ronde ding aan een touwtje? Dat ronde ding aan een touwtje heet een puffspons (ook wel douchespons) en in dit artikel ga ik je precies uitleggen hoe je die gebruikt!


Laten we het eerst over de sponzen zelf hebben. Je hebt grote en kleine puffsponzen. Ik koop die van mij altijd bij The Body Shop, omdat die lekker stevig zijn. Ook het Kruidvat heeft puffsponzen dus je hoeft niet perse naar The Body Shop om er een te kopen. Puffsponzen zijn gemaakt van een licht scrubbend ‘gaas’ met allemaal kleine gaatjes. Ze zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar en kosten vaak rond de 2 à 3 euro.

Maar wat doet zo’n leuke, kleurige spons eigenlijk? Naast het feit dat zo’n fleurig balletje de badkamer opvrolijkt, heeft een puffspons een functionele werking: het laat douchegel beter schuimen waardoor het zuiniger in gebruik is en het scrubt je huid lichtjes. Het ‘gaas’ zorgt ervoor dat er veel schuim ontstaat als je in de spons knijpt en omdat het gaas een beetje ruw is, verwijdert op een hele milde manier de dode huidcellen.

Voordat je de spons gebruikt, moet je hem eerst nat maken. Dan doe je er een drupje van je favoriete douchegel op en schuimen maar! Kneed de douchegel een beetje en zie het fijne schuim ontstaan.

Gebruiken jullie zo’n spons tijdens het douchen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten